Inhoud van de 3-daagse cursus

De drie dagen hebben steeds dezelfde opbouw. ’s Morgens komen, aan de hand van een powerpoint presentatie en een aantal opdrachten, diverse aspecten van relateren aan de orde. In de middag doe je een tweegesprek met je partner.

We werken in kleine groepen van maximaal 4 koppels. De uitkomsten van de opdrachten en de inhoud van jouw tweegesprek blijft prive tussen jou en je partner.

De ochtend wordt afgesloten met een kort filmpje van Mark Gungor.

Na de lunch doe je samen met je partner, ongestoord door een ander stel, het tweegesprek. Om de beurt 15 minuten praten, terwijl de ander luistert. Dat doe je om de beurt en drie ronden achterelkaar, in totaal anderhalf uur. Het thema is steeds: ‘wat houdt mij bezig’, in je relatie, thuis, op het werk, met de kinderen, of ten aanzien van de wereld in het algemeen. Als er stiltes vallen is dat OK. Geen vragen áán de ander, je mag wel, als reflectie, jezelf dingen afvragen. Geen suggesties áán de ander, maar een conclusie voor jezelf is OK.

Tijdens je tweegesprek luistert één van ons van tijd tot tijd mee. We letten er dan op dat je je aan de regels van het spel houdt.
Soms hebben we een tip om je tweegesprek nog effectiever te maken.

Neem gerust contact met ons op om meer te weten te komen.

Belangrijkste inspiratiebronnen voor deze cursus zijn onder andere:

  • John Gottman & Nan Silver, De zeven pijlers van een goede relatie, 2001,Kosmos Uitgevers,
    ISBN 90-215-8388-7
  • Alfons Vansteenwegen , Liefde na verschil, 2004, Terra – Lannoo, Uitgeverij, ISBN 9020957279
  • Dr. Phil McGraw, Red je relatie! , 2001, Het SpectrumGenre, ISBN 9789027484949
  • Sue Johnson, Houd me vast, 2009, Kosmos Uitgevers , ISBN 9789021535982